Empire website

Just another WordPress site

Uncategorized

Elon Musks 5 beste investeringer


Elon Musk har blitt kalt omtrent hvert smigrende navn i boken, fra “visjonær investor” til “geni” til “den moderne Tony Stark.” En håpløs forfatter kalte ham til og med “vårt beste håp ennå for å bevege seg forbi fossile brensler.” Han er en superstjerner i Silicon Valley, og har en av de største rags-to-riches-historiene du kan lese.

Ikke alle Musks investeringer spenner alltid ut feilfritt – et av de mest kjente merkene, Tesla Motors, Inc. (NASDAQ: TSLA TSLATesla Inc302. 78-1. 08% Laget med Highstock 4. 2 .6 ), falt 35% mellom 1. januar 2016 og 15. februar 2016, og den sterkt spionerte SolarCity (NASDAQ: SCTY) har hatt store tap. Lavprisprisene terroriserer den alternative energibransjen, et område hvor Musk bruker mye kapital.

Men du bygger ikke et rykte som en visjonær uten noen store vinnere, og Musk har mange av dem. En forkortet liste over Musks beste investeringer inkluderer PayPal Holdings, Inc. (NASDAQ: PYPL PYPLPayPal Holdings Inc74. 74 + 1. 84% Laget med Highstock 4. 2. 6 ), SpaceX, DeepMind NASDAQ: GOOGL GOOGLAlphabet Inc1, 042. 68-0. 70% Laget med Highstock 4. 2. 6 ), Zip2 Corporation og Tesla.

PayPal

En kort liste over PayPals investorer og ledere leser som en hvem som er listen over den moderne teknologibransjen. Det populære online betalingssystemet var medgrunnlagt av blant annet Ken Howery, Max Levchin, Peter Thiel og Musk. John Donahoe, som også arbeider på styrene i eBay og Intel, fungerer som leder for PayPal.

Musk innehar ikke lenger en eierandel i PYPL, etter å ha sluttet sin stilling etter at eBay kjøpte selskapet for $ 1. 5 milliarder kroner på lager i 2002 – noe som Carl Icahn bidro til å angre seg mer enn et tiår senere. Musk hadde etter hvert tjent mellom $ 165 millioner og $ 175 millioner for sin del – ikke en dårlig avkastning på $ 10 millioner Musk som brukes til å samarbeide X. com, forløperen til PayPal.

SpaceX

Som han har gjort med fortjeneste fra tidligere bedriftsforetak, brukte Musk mesteparten av sin PayPal-formue til å finne Space Exploration Technologies Corporation, mer kjent som SpaceX. Av de fleste kontoer sank Musk $ 100 + millioner for å få SpaceX fra bakken i 2002.

Selskapet har vært en bemerkelsesverdig suksess, både økonomisk og teknologisk. NASA tildelt SpaceX med en lukrativ kontrakt i 2006. Den lanserte Falcon 1, den første noensinne private flydende drivstoffraketen, for å nå bane i 2008. To år senere kom romfartøyet Dragon til den internasjonale romstasjonen (ISS). I 2011 ga NASA SpaceX en ny kontrakt for å hjelpe skyttelskap mellom ISS og Earth.

Som et privat selskap er SpaceX vanskeligere å verdsette enn PayPal.Men en januar 2015-runde med privatfinansiering setter selskapets verdi nord for 12 milliarder dollar. Musk eier fortsatt en kontrollerende interesse, noe som betyr at hans andel er verdt langt mer enn den $ 100 millioner han opprinnelig investerte. Forvent Musk å tjene en stor sum hvis SpaceX noen gang blir offentliggjort.

Zip2 Corporation

Musk famously gikk ut av grunnskolen ved Stanford University for å følge en karriere innen teknologi-entreprenørskap. Hans første selskap, Zip2 Corporation, var en online katalog for aviser og andre medier. Til slutt la Musk til en funksjon som opprettet de første elektroniske gule sidene. Innen fire år solgte Musk Zip2 til Compaq for mer enn $ 300 millioner. Musk brukte straks $ 10 millioner av sin nye formue for å skape X. com.

DeepMind Technologies

Musk slo igjen buyout gull igjen med sitt kunstige intelligensfirma DeepMind Technologies. Selskapet lanserte i slutten av 2010 med Musk som en av nøkkelen engel investorer. Selskapet vil etter hvert selge til Google for et ubekreftet beløp, men de fleste rapporter legger verdien mellom $ 400 og $ 600 millioner.

Tesla Motors

Musk var ikke grunnlegger av Tesla-teamet, men han ledet en tidlig finansieringsrunde i 2004. Etter en veldig skuffende løp gjennom 2008 gikk Musk fra styremedlem til administrerende direktør, selv om han var fortsatt administrerende direktør i SpaceX. Siden den gang ble Tesla offentlig og så aksjene sitt verdsatt fra bare 19 dollar per aksje i juni 2010 til høyt 280 dollar per aksje i juli 2015. Til tross for den siste svakheten og en usikker appetitt fra globale forbrukere, er Tesla fortsatt en av Musks viktigste seire.

Tagged:

You Might Also Like